Med anledning av min aortadissektion och tacksam över den vård jag har fått som faktiskt räddat livet på mig, vill jag delvis uttrycka min tacksamhet genom att stödja Hjärt- och Lungfonden. Därför är jag numera medlem i denna stiftelse. De lägger ner väldigt mycket på forskning inom hjärt- och kärlssjukdom och jag har läst igenom en hel del från dom. Från att vara något som jag bara har hört talas om, så tillhör jag nu själv dom "drabbade". Det är efter en sådan resa som jag har gjort, som man verkligen ser vad denna organisation gör inom detta område och framför allt uppskattar det.

 

Om inte annat finns det en hel del bra information att läsa här och den uppdateras ständigt. Inom "mitt" område aortaaneurysm kan man läsa en hel del. Här förklaras också lite grann om aortadissektionen som jag har råkat ut för. Vidare kan man läsa om hjärtinfarkt, hjärtflimmer, stroke, kol mm.

 

Jag tycker Ni också skall gå med där, om inte annat stödja den. 300 kr per år kostar det, ingen större belastning på ekonomin.

 

 

AORTADISSEKTIONSFÖRENINGEN SKANDINAVIEN

 

Vidare har vi som drabbats av aortadissektion och aortaaneurysm (jag har en kombination av båda) startat en patientförening (som jag är ganska mallig över att ha varit med och grunda). Den startades 19 september 2014 och vi var då först ut i världen med att starta upp en speciell förening för oss drabbade. Detta har gett ringar på vattnet och det har nu poppat upp en hel del föreningar i olika länder. Dessutom har den 19 september blivit den internationella aortadissektionsdagen. Inte illa på denna korta tid. Föreningen har en hemsida som heter aortadissektion.com och ska inte blandas ihop med min egna som heter aortadissektion.se