Här är prylarna jag använder

 

Skor:

ASICS NIMBUS 13 2E Stl 42,5 - Asfaltsskor - 2 par. 2E står för Wide fit (bred läst)

ASICS NIMBUS 11 Stl 43,5 - Asfaltsskor (behövs när fötterna sväller upp på ultralopp)

ASICS Trail Sensor Stl 42,5 - Trailskor för terräng

Icebugs Stl 42 - Skor med isdubbar.

MBT Sports

 

Kläder:

Kompressionskläder från 2XU - helt fantastiska plagg som gjort underverk under mina ultror. En annan fördel med tröjan är att jag slipper skav på bröstvårtorna

Jag föredrar kläder från Gore och Craft. Dessa har visat sig var nästan outslitliga och hållt i många 100 km. Ja, dom är kanske dyrare, men i gengäld håller de desto mer. Men har även andra märken.

Jag har under året fått prova ett par nya funktionskalsonger - Frigo No1, dessa är framtagna för män och har en liten justerbar innerpåse för de ädlare delarna. Plagget är utformat för maximal ventilation och att inte orsaka skav. Materialet är helt fantastiskt. Jag måste ju säga att jag har provat en hel del, men, dessa fillingar är verkligen outstanding. Numera är dom ganska självskrivna även under kortare pass. Mycket hållbara och av fin kvalité. Billiga är dom inte. Men jag betalar gärna extra för kvalité och för att slippa gå som en cowboy efter drygt 40 km. Dom är helt enkelt värda det.

I skorna använder jag löparsockar från SEGER - SEGER Sense Running Mid. Löparstrumpor som är helt otroligt slitstarka. Jag har kört ett par i närmare 2000 km. Det kan Ni läsa om här på SEGERS hemsida. Dessa strumpor har en antifriktionsdels i underdelen, som gör att skvasår och blåsor är verkligen en sällsynthet. Jag kan i dessa springa uppåt halvmarathon till marathon utan att få blåsor.

Vid långa distanser kompletterar jag med Sportslick. En antiglidsalva som funkar superbra. Jag har i kombination med SEGER och sportslick sprungit ett 48 timmarslopp och där kommit 211 km utan en enda blåsa. Dessutom har jag använt sportslick i där bak under mina 24 timmars spinningpass med otroligt bra resultat. Sportslicken sitter kvar till skillnad från vanligt vaselin. Efteråt tvättas det enkelt bort i duschen. Rekommenderas mycket varmt.

Jag använder ofta ultrashorts från Race Ready. Ett mycket praktisk plagg om man vill ha med sig lite extra utan att använda magväska. Race ready har fina produkter, mer anpassade för långlöpning.

 

Cykel:

Nishiki X-Seven - Min pendelcykel, en hybrid, 27 växlar

Trek Series 9 Project One - Tempocykel med kolfiberram (kallar den för Skuggfaxe), 22 växlar

Focus Culebro 2 - Racerhoj med Gulcrum Racing Zero hjul, 22 växlar

Casco Speedster - tempohjälm med visir

 

Våtdräkt:

Ironman stealth - medium-large

 

Teknik:

Garmin Forerunner 920XT - Pulsklocka med GPS

Garmin Forerunner 910 - Pulsklocka med GPS (reservklocka)

Garmin Egde 1000 - Cykeldator med GPS-visning

Garmin VIRB Elite - actionkamera

 

Övrigt:

Pannlampa LedLenser H7

Reflexväst

Dolme för simning

Handpaddlar

Simfenor

Våtväst

Solglasögon från X-kross

Airtrim - värmeväxlare för utomhusträning riktigt kalla dagar. Den är kanon

Lungplus - som airtrim, men denna skall Du stoppa in i munnen och ha där under löppasset. Ganska jobbigt tycker jag. Funkar för mig bara vid kortare pass (omkr. 5 km)